- Szkoła
- Informacje
- Pracownicy
- Fundusz Socjalny
-
- Komunikaty
- Wnioski
- Dla Nauczycieli
- Wydarzenia
- Osiągnięcia
- Dokumenty
- Inne
- Strzelectwo
7 listopada klasy III b oraz III e wzięły udział w warsztatach kulinarnych w szkole gotowania dla dzieci Ence Ręce w Zielonej Górze. Dzielnie obierały i kroiły warzywa (chociaż z cebulą wcale nie było łatwo), wyrabiały i wałkowały ciasto drożdżowe, miksowały pieczoną dynię. Pod okiem pań instruktorek własnoręcznie przygotowały bardzo zdrowe i pyszne potrawy: zupę marchewkowo-buraczkową, grissini (rodzaj włoskiego pieczywa, które jest wyrabiane z drożdżowego ciasta), a na deser – miniserniczki dyniowe. Warsztaty zakończyły się wspólnym posiłkiem. Na koniec dzieci otrzymały karteczki z przepisami na zupę, grissini i serniczki i obiecały, że spróbują je przygotować w domu z rodzicami.
Tego samego dnia klasy odwiedziły również ogród botaniczny, mini zoo oraz bajkowy park zabaw. Dzieci zwróciły uwagę na ciekawe gatunki roślin i rozpoznawały te bardziej znane. Surykatki i prześliczne papużki wzbudziły ogólny zachwyt, a wspólna zabawa w parku sprawiła wszystkim wiele radości.